Stainless Team -lattiakaivojen huolto- ja asennusohjeet

Yleishuolto

Lattiakaivo on puhdistettava säännöllisesti, jotta se toimisi parhaalla mahdollisella tavalla. Puhdistustarve riippuu kaivon käyttöasteesta ja viemäröitävän veden laadusta.

Lattiakaivot ovat itsepuhdistuvia. Mutta mikäli vesilukko pääsee kuivumaan, kaivoon saattaa tarttua likaa, joka pitää poistaa. Käytä puhdistukseen bakteereita tappavaa pesuainetta ja huuhdo kaivo runsaalla vedellä. Desinfioiva pesuaine myös ehkäisee hajua ja lian tarttumista. Ammoniakkia tai muita syövyttäviä aineita sisältävät pesuaineet on huuhdottava välittömästi kaivojen pinnalta pois.

RSt-hst-kaivoja ei pidä jättää kosketuksiin teräksen, raudan tai muiden ruostuvien metallien kanssa.

Lattiakaivot irrotettavalla vesilukolla

Tartu nostosankaan tai vesilukon alaosaan ja nosta vesilukkoa suoraan ylöspäin. Vesilukko saattaa olla tiukassa, mikäli se on ollut pitkään irrottamatta. Kun olet irrottanut vesilukon, kaivo ja vesilukko on helppo puhdistaa. Vesilukkoa paikalleen asentaessasi tarkista, että tiiviste on paikallaan hajulukon yläreunassa. Asentamisen helpottamiseksi voit sivellä tiivisteeseen liukastusainetta (esim Uponor) tai saippualiuosta.

Lattiakaivot kiinteällä vesilukolla

Huolehdi että vesilukon tulppa on kunnolla paikoillaan. Tulppa voi irrota, esim. sakka-astian tyhjennyksen yhteydessä.

Huomioitava rakennustyömaalla

Rakennusaikana lattiakaivoihin joutuu niihin kuulumattomia aineita (sementtipölyä, laastia ja liimaa), jotka vaikeuttavat vesilukon irrottamista. Kaivojen puhdistus tulee suorittaa ennen käyttöönottoa. Mahdollisuuksien mukaan vesilukko kannattaa suojata lattiavalun ajaksi.


Lattiakaivoihin saatavat varusteluosat »

Huolto-ohje PDF »

Asennusohjeet

Laattalattialle »

Altromatto (taipumaton) »

Muovimatto (taipuisa) »

Akryylimassa »

Hiekanerotuskaivon asennus laattalattialle »